Скільки існує різних страв з кабачків, але запіканка практично завжди на першому місці за актуальністю. Запіканка з молодих кабачків – легке і ситне блюдо, яке своїм смаком нагадує літо! Готується страва нескладно, багато часу на це не буде потрібно. З молодих кабачків запіканка виходить найсмачнішою і апетитною!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 800 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Манна крупа – 150 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати запіканку з молодих кабачків. Молоді кабачки промиваємо і натираємо на тертці з великими отворами. Далі кабачки присипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин. Через деякий час з кабачків слід злити сік, що утворився.

Кріп і зелений лук вимийте і подрібніть.

Твердий сир необхідно натерти на крупній тертці.

Манну крупу змішати з розпушувачем і додаємо до кабачків. Все перемішуємо, залишаємо отриману суміш на 10 хвилин.

В окрему ємність вбиваємо яйця, приправляємо їх куркумою, меленим перцем і сушеним часником. Все збиваємо міксером.

Далі в яєчну суміш вливаємо олію. Знову все збиваємо з допомогою міксера.

Отриману яєчну суміш перелити до тертим кабачків, додаємо туди ж подрібнену раніше зелень. Всі інгредієнти перемішуємо.

Далі додаємо в робочу ємність тертий сир. Перемішуємо.

Форму для випікання промажте невеликою кількістю рослинного масла, потім відправте туди кабачкову масу, розрівняйте її. Форму з майбутньою запіканкою помістіть в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Готову запіканку дістаємо з духовки. Вживати її можна як у гарячому, так і холодному вигляді.

Нарізаємо запіканку з молодих кабачків на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром і часником в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків