Скільки існує різних страв з кабачків, але запіканка практично завжди на першому місці за актуальністю. Запіканка з молодих кабачків – легке і ситне блюдо, яке своїм смаком нагадує літо! Готується страва нескладно, багато часу на це не буде потрібно. З молодих кабачків запіканка виходить найсмачнішою і апетитною!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 800 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Манна крупа – 150 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати запіканку з молодих кабачків. Молоді кабачки промиваємо і натираємо на тертці з великими отворами. Далі кабачки присипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин. Через деякий час з кабачків слід злити сік, що утворився.
Кріп і зелений лук вимийте і подрібніть.
Твердий сир необхідно натерти на крупній тертці.
Манну крупу змішати з розпушувачем і додаємо до кабачків. Все перемішуємо, залишаємо отриману суміш на 10 хвилин.
В окрему ємність вбиваємо яйця, приправляємо їх куркумою, меленим перцем і сушеним часником. Все збиваємо міксером.
Далі в яєчну суміш вливаємо олію. Знову все збиваємо з допомогою міксера.
Отриману яєчну суміш перелити до тертим кабачків, додаємо туди ж подрібнену раніше зелень. Всі інгредієнти перемішуємо.
Далі додаємо в робочу ємність тертий сир. Перемішуємо.
Форму для випікання промажте невеликою кількістю рослинного масла, потім відправте туди кабачкову масу, розрівняйте її. Форму з майбутньою запіканкою помістіть в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
Готову запіканку дістаємо з духовки. Вживати її можна як у гарячому, так і холодному вигляді.
Нарізаємо запіканку з молодих кабачків на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром і часником в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків