Запіканка з тертих кабачків – блюдо, яке відрізняється легкістю, ніжним смаком і великою кількістю варіантів приготування. У рецепті, який представлений вашій увазі, основними інгредієнтами для запіканки стануть тертий кабачок і сир. Таким варіантом приготування запіканки ми зобов’язані грекам.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки (середні) – 3 шт.
  • Сир бринза – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сир копчений кіска – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Йогурт – 250 гр.
  • Масло оливкове – 0.25 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1, 5 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Суп грибний сухий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати запіканку з тертих кабачків? Підготуйте інгредієнти, які знадобляться нам в процесі приготування. У форму з роз’ємними краями діаметром 24 сантиметри посипаємо борошном.

В окремій ємності просіваємо борошно і змішуємо її з розпушувачем. Беремо іншу миску і змішуємо в неї натертий твердий і копчений сири.

Наступний крок – нарізаємо бринзу кубиками невеликого розміру.

Подрібнену бринзу відправляємо в миску до натертим сирів.

Туди ж відправляємо яйця, оливкова олія і йогурт. Все ретельно перемішуємо.

Також в отриману масу висипаємо сухий грибний суп, а також сіль. Ще раз все перемішуємо.

Попередньо вимитий кабачок натираємо на тертці середнього розміру. Злийте зайву воду з подрібненого кабачка.

З’єднуємо кабачок натертий з загальною масою і посипаємо борошном. Після цього отриману масу гарненько перемішуємо.

Укладаємо нашу основу для запіканки у форму і ставимо випікатися в розігріту до 250 градусів духовку на півгодини.

Готову запіканку рекомендується подавати зі сметаною або улюбленим соусом.

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Страви з кабачків