Запіканка з тертих кабачків – блюдо, яке відрізняється легкістю, ніжним смаком і великою кількістю варіантів приготування. У рецепті, який представлений вашій увазі, основними інгредієнтами для запіканки стануть тертий кабачок і сир. Таким варіантом приготування запіканки ми зобов’язані грекам.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки (середні) – 3 шт.
- Сир бринза – 250 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сир копчений кіска – 50 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Йогурт – 250 гр.
- Масло оливкове – 0.25 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1, 5 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Суп грибний сухий – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати запіканку з тертих кабачків? Підготуйте інгредієнти, які знадобляться нам в процесі приготування. У форму з роз’ємними краями діаметром 24 сантиметри посипаємо борошном.
В окремій ємності просіваємо борошно і змішуємо її з розпушувачем. Беремо іншу миску і змішуємо в неї натертий твердий і копчений сири.
Наступний крок – нарізаємо бринзу кубиками невеликого розміру.
Подрібнену бринзу відправляємо в миску до натертим сирів.
Туди ж відправляємо яйця, оливкова олія і йогурт. Все ретельно перемішуємо.
Також в отриману масу висипаємо сухий грибний суп, а також сіль. Ще раз все перемішуємо.
Попередньо вимитий кабачок натираємо на тертці середнього розміру. Злийте зайву воду з подрібненого кабачка.
З’єднуємо кабачок натертий з загальною масою і посипаємо борошном. Після цього отриману масу гарненько перемішуємо.
Укладаємо нашу основу для запіканки у форму і ставимо випікатися в розігріту до 250 градусів духовку на півгодини.
Готову запіканку рекомендується подавати зі сметаною або улюбленим соусом.
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Страви з кабачків