Кабачки – корисний продукт в дитячому меню. Вони гіпоалергенні, містять клітковину та вітаміни. Пропонуємо приготувати кабачкові оладки для дітей, які сподобаються і дорослим. У тесті відсутні яйця, оладки складаються лише з кабачків, борошна та дрібки солі. Якщо є обмеження щодо глютену, пшеничне борошно можна замінити на рисову або кукурудзяну, регулюючи її кількість візуально по консистенції тесту.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати оладки з кабачків для дітей просто! Кабачки ретельно промиваємо й обсушуємо.

Якщо використовуються зрілі кабачки, то необхідно зрізати шкірку, а насіння видалити. Якщо кабачки молоді, то можна просто зрізати кінчики, а шкірку і насіння залишити, так як вони ще ніжні і соковиті.

Підготовлені кабачки тремо на середній або великій тертці. Натерту масу викладаємо в миску, додаємо сіль, перемішуємо і даємо постояти десять-п’ятнадцять хвилин. За цей час виділиться якусь кількість соку, який необхідно злити, щоб тісто не було дуже рідким.

Борошно просіваємо поверх кабачкової маси. Ложкою ретельно перемішуємо тісто до однорідності. При необхідності можна додати менше або більше борошна. Консистенція тіста повинна вийти середньої густоти.

На сковорідку виливаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його до гарячого стану. Ложкою викладаємо кабачкове тісто на сковорідку і смажимо оладки чотири-п’ять хвилин на середньо-низькій температурі.

За допомогою тонкої лопатки перевертаємо оладки на іншу сторону і продовжуємо смажити ще три-чотири хвилини.

Готові оладки знімаємо зі сковороди і обов’язково викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого масла і знизити підсумкову жирність страви. Після цього укладаємо їх на сервірувальну тарілку і подаємо на стіл. Рекомендується вживати в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкові оладки без яєць Оладки з кабачків класичні Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді