Запіканка з кабачків з додаванням фаршу перетворюється з гарніру в ситне самостійне блюдо. Такий варіант апетитною випічки можна подавати на обід або вечерю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Рецепт запіканки з тертих кабачків з фаршем гранично простий!Подрібнюємо цибулину. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Потім обсмажуємо фарш з цибулею до готовності. Солимо і додаємо томатну пасту, перемішуємо.

Очистити кабачки від шкірки, виймаємо насіння. Залишився кабачок натираємо на тертку.

Помідор миємо й нарізаємо тонкими скибочками.

В окремій тарілці збиваємо яйця зі сметаною, додаємо трохи солі і перцю.

Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо половину кабачків, фарш з цибулею і знову шар з кабачків. Потім поливаємо запіканку яєчно-сметанним соусом, викладаємо помідори, подрібнену зелень і натертий твердий сир.

Випікаємо блюдо 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Потім даємо трохи охолонути і ділимо на порції. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і помідорами Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Запіканка з кабачків з фаршем Запіканка з кабачків з фаршем, помідорами і сиром Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами в духовці