Запіканка з кабачків з додаванням фаршу перетворюється з гарніру в ситне самостійне блюдо. Такий варіант апетитною випічки можна подавати на обід або вечерю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сметана – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Рецепт запіканки з тертих кабачків з фаршем гранично простий!Подрібнюємо цибулину. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Потім обсмажуємо фарш з цибулею до готовності. Солимо і додаємо томатну пасту, перемішуємо.
Очистити кабачки від шкірки, виймаємо насіння. Залишився кабачок натираємо на тертку.
Помідор миємо й нарізаємо тонкими скибочками.
В окремій тарілці збиваємо яйця зі сметаною, додаємо трохи солі і перцю.
Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо половину кабачків, фарш з цибулею і знову шар з кабачків. Потім поливаємо запіканку яєчно-сметанним соусом, викладаємо помідори, подрібнену зелень і натертий твердий сир.
Випікаємо блюдо 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Потім даємо трохи охолонути і ділимо на порції. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і помідорами Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Запіканка з кабачків з фаршем Запіканка з кабачків з фаршем, помідорами і сиром Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами в духовці