Кабачки в духовці з картоплею і помідорами – дуже смачна страва. При цьому воно може бути гарніром або самостійним обідом (вечерею). Яскраве і барвисте блюдо не тільки смачне, але і порадує око своїми апетитними фарбами.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Цукіні – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Кабачки (жовті) – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сир Моцарелла – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Чебрець свіжий – 0.5 ч. л.
  • Базилік сушений – 0.5 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати кабачки в духовці з картоплею і помідорами легко! Очистіть бульби картоплі, вимийте і наріжте тонкими слайсами.

Кабачки вимити і тонко наріжте пластинами.

Помідор вимити й подрібнити півколами.

З цибулі і часнику видалити лушпиння і дуже дрібно порубаєте.

Овочі підготовлені.

Сковороду добре прогрійте на плиті і влийте в неї масло.

Пересипте в сковороду цибулю і часник і обсмажте 5-7 хвилин на середньому вогні до рум’яності.

Форму, в якій будете запікати застеліть фольгою і викладіть овочі, чергуючи кабачок, картоплю і помідор.

Зверху викладіть цибулю з часником.

Приправте сипучими спеціями.

Накрийте зверху ємність фольгою і відправляємо в духовку при 200 градусах на 35 хвилин.

Дістаньте форму, посипте овочі тертим сиром, чебрецем і базиліком і поставте готуватися на 15 хвилин в жаровню.

Коли сир перетворитися в запечену корочку – страва готова.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки з картоплею в духовці Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Страви з кабачків