Кабачки в духовці з картоплею і помідорами – дуже смачна страва. При цьому воно може бути гарніром або самостійним обідом (вечерею). Яскраве і барвисте блюдо не тільки смачне, але і порадує око своїми апетитними фарбами.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Цукіні – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Кабачки (жовті) – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сир Моцарелла – 150 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Чебрець свіжий – 0.5 ч. л.
- Базилік сушений – 0.5 ч. л.
- Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати кабачки в духовці з картоплею і помідорами легко! Очистіть бульби картоплі, вимийте і наріжте тонкими слайсами.
Кабачки вимити і тонко наріжте пластинами.
Помідор вимити й подрібнити півколами.
З цибулі і часнику видалити лушпиння і дуже дрібно порубаєте.
Овочі підготовлені.
Сковороду добре прогрійте на плиті і влийте в неї масло.
Пересипте в сковороду цибулю і часник і обсмажте 5-7 хвилин на середньому вогні до рум’яності.
Форму, в якій будете запікати застеліть фольгою і викладіть овочі, чергуючи кабачок, картоплю і помідор.
Зверху викладіть цибулю з часником.
Приправте сипучими спеціями.
Накрийте зверху ємність фольгою і відправляємо в духовку при 200 градусах на 35 хвилин.
Дістаньте форму, посипте овочі тертим сиром, чебрецем і базиліком і поставте готуватися на 15 хвилин в жаровню.
Коли сир перетворитися в запечену корочку – страва готова.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки з картоплею в духовці Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Страви з кабачків