Рекомендую приготувати апетитну кабачкову ікру з помідорами. Щоб приготувати смачну закуску, не потрібно великих зусиль. Процес приготування кабачкової ікри настільки простий, що з ним впорається навіть початківець кулінар. Така закуска подобається всім моїм родичам.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Кабачки – 1,4 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру з помідорами без обжарювання. Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно. Підготовлені кабачки наріжте середнім за розміром кубиком.

Ретельно морква вимийте, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте дрібним кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

Помідори ретельно вимийте і помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку, видаліть плодоніжку, а потім наріжте дрібним кубиком. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Очищений часник дрібно нарубіть гострим ножем або пропустіть через прес.

В глибоку каструлю викладіть всі підготовлені інгредієнти, крім помідорів і часнику, налийте необхідну кількість рослинної олії, періодично помішуючи, варіть приблизно 30 хвилин. Потім додайте подрібнені помідори, всипте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і чорного меленого перцю. Добре перемішайте і готуйте під кришкою ще 1 годину.

За 5 хвилин до готовності додайте подрібнений часник і перемішайте. Добре вимийте і стерилізуйте банки в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками.

Переверніть банки з ікрою догори дном, залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім перемістіть його в темне прохолодне місце на зберігання. Готову кабачкову ікру з помідорами подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Кабачки з помідорами в духовці Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві