Вам пропонується найпростіший рецепт засолки чорних груздів в домашніх умовах. Хоча ці гриби вважаються умовно їстівними, але ця закуска вийде дуже смачною. Солимо грузді з великою кількістю приправ і в невеликих нестандартних баночках.
Інгредієнти: на 2 л.
- чорні Грузді – 4 кг
- Сіль – 160 гр.
- Корінь хрону – 2 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Часник 8 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування засолювання чорних груздів в домашніх умовах простий у приготуванні! Чорні грузді очистіть від сміття і бруду, помийте і протягом 3 днів вимочити у холодній воді, змінюючи її кожні 8 годин. Потім підготуйте всі приправи для засолювання згідно з рецептом.
Баночки, які зручно в домашніх умовах взяти будь-які, помийте. Почистіть часник і корінь хрону. Хрін наріжте на невеликі шматочки. У кожну чашку покладіть нарізаний корінь хрону, парасолька кропу і часник, нашатковану на пластинки. Потім в баночки щільно укладіть вимочені чорні грузді. Великі гриби можете нарізати на шматочки. Шари грибів пересипте сіллю. Поверх грибів укладіть листя вишні, смородини і лавра.
На гриби поверх листя покладіть гніт у вигляді складених хрестоподібно дерев’яних паличок. Якщо при цьому виділилося мало соку, то долийте трохи солоної води. Баночки з грибами залиште на 3 доби при кімнатній температурі. Потім закрийте кришками, тільки не закочуйте, і помістіть їх на 40 днів у холодне місце.
Після закінчення цього часу солоні чорні грузді дозріють і просолятся. Можете подати їх до столу.
Їжте на здоров’я!
Грузді без стерилізації на зиму Грузді холодним способом на зиму Мариновані чорні грузді Солоні гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти