Засолити горбушу в домашніх умовах – простіше простого. Сьогодні ми будемо засолювати горбушу і додамо в наш рецепт один інгредієнт – горілку. Вона не тільки підсилює смак риби і зберігає первинний колір, а також володіє антибактеріальним ефектом. Горбуша, засолена за нашим рецептом, виходить в міру солоною, соковитою і смачною.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Філе горбуші – 300 гр.
- Горілка – 50 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Кріп – 2 – 3 гілки
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати рецепт засолки горбуші. Філе горбуші нарізаємо тонкими слайсами товщиною приблизно близько 6-8 мм. Складаємо шматочки горбуші в скляну ємність. Додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо.
Потім зверху поливаємо горбушу горілкою і знову добре перемішуємо.
Свіжий кріп промиваємо, трохи обсушуємо на рушник і дрібно шаткуємо. Додаємо кріп до риби.
Перекладаємо горбушу у скляну банку, додаємо рослинне масло, перемішуємо і ставимо в холодильник. Через день наша рибка буде повністю готова до вживання. Горбуша, засолена за нашим рецептом, прекрасно зберігається в холодильнику протягом 1-2 тижнів. Приємного апетиту!
Страви з риби