Засолювання груздів холодним способом у скляних банках буде для вас простим і швидким способом заготівлі грибів на зиму. Грузді виходять хрусткими і з’єднують природний лісовий аромат з ароматом спецій. При великій кількості грибів пропонується спочатку засолити протягом 3 днів у великому посуді, а потім розкласти в скляні банки.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорні Грузді – 2 кг
- Сіль – 80 гр.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Кріп – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 5 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Як засолити грузді холодним способом у скляних банках? Грузді очистіть від бруду і піску і з допомогою нежорсткої щіточки ретельно промийте під проточною водою. Великі гриби розріжте на шматочки. Потім гриби покладіть в будь-яку велику ємність, залийте холодною водою і на них покладіть гніт (банку з водою). Вимочуйте гриби протягом 2 діб, міняючи воду кожні 12 годин.
Потім вимочені грузді пошарово укладіть в посуд для засолювання, пересипаючи кожен шар сіллю в розрахованому кількості і укладайте шляпками донизу.
Гриби накрийте плоскою тарілкою, знову помістіть на них гніт і поставте на 3 діб у прохолодне місце.
Після закінчення цього часу солоні грузді розкладіть в чисті банки. На дно банки покладіть парасольки кропу. Гриби укладайте так само пошарово і шляпками донизу, перекладаючи кожен шар лавровим листом, листям смородини і нарізаним зеленим кропом.
Залийте грузді в банку розсолом, приготовленим з розрахунку 3 ст. л. солі на 1 л води. Поверх грибів у банку покладіть кроповий парасольку і смородинові листя.
Банки закрийте чистими пластмасовими кришками і поставте їх у холодне місце, льох або холодильник. Через 45 днів грузді придбають справжній смак солоних грибів і можете їх подати до столу.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Солоні гриби на зиму Чорні грузді на зиму