Засолювання груздів холодним способом у скляних банках буде для вас простим і швидким способом заготівлі грибів на зиму. Грузді виходять хрусткими і з’єднують природний лісовий аромат з ароматом спецій. При великій кількості грибів пропонується спочатку засолити протягом 3 днів у великому посуді, а потім розкласти в скляні банки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорні Грузді – 2 кг
  • Сіль – 80 гр.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Кріп – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Як засолити грузді холодним способом у скляних банках? Грузді очистіть від бруду і піску і з допомогою нежорсткої щіточки ретельно промийте під проточною водою. Великі гриби розріжте на шматочки. Потім гриби покладіть в будь-яку велику ємність, залийте холодною водою і на них покладіть гніт (банку з водою). Вимочуйте гриби протягом 2 діб, міняючи воду кожні 12 годин.

Потім вимочені грузді пошарово укладіть в посуд для засолювання, пересипаючи кожен шар сіллю в розрахованому кількості і укладайте шляпками донизу.

Гриби накрийте плоскою тарілкою, знову помістіть на них гніт і поставте на 3 діб у прохолодне місце.

Після закінчення цього часу солоні грузді розкладіть в чисті банки. На дно банки покладіть парасольки кропу. Гриби укладайте так само пошарово і шляпками донизу, перекладаючи кожен шар лавровим листом, листям смородини і нарізаним зеленим кропом.

Залийте грузді в банку розсолом, приготовленим з розрахунку 3 ст. л. солі на 1 л води. Поверх грибів у банку покладіть кроповий парасольку і смородинові листя.

Банки закрийте чистими пластмасовими кришками і поставте їх у холодне місце, льох або холодильник. Через 45 днів грузді придбають справжній смак солоних грибів і можете їх подати до столу.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Солоні гриби на зиму Чорні грузді на зиму