Ті, кому вже набридли звичайні рецепти консервування помідорів, повинен сподобатися рецепт засолювання помідорів з морквяної бадиллям на зиму. Новий інгредієнт – морквяна бадилля – додасть страві оригінальність, новий м’який смак і неповторний аромат. Помідори за цим рецептом виходять навіть у молодої господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Вода – 1,5 л
- Бадилля моркви – 1 пучок
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Щоб зробити засолювання помідорів з морквяної бадиллям на зиму, треба підготувати всі необхідні інгредієнти. Помідори перебрати, помити, просушити на кухонному рушнику. Морквяну бадилля помити і просушити.
Обовязково проколіть кожен помідор ножем біля плодоніжки, щоб вони не лопнули від окропу і швидше просолились. Банку і кришку для закачування помідорів стерилізувати. На дно банки викласти морквяну бадилля, на неї щільно укласти помідори. Закип’ятити воду і залити помідори, залишити на 20 хвилин, щоб вода подостыла.
Потім злити подостывшую воду в каструлю, додати в неї сіль і цукор, заважати до повного розчинення. Вогонь вимкнути, додати у воду оцет, перемішати. Залити маринад в банку з помідорами, потім закатати банку. Перевернути банку догори дном, укутати ковдрою, дати охолонути. На зберігання переставити банку в підходяще для цього місце. Засолювання помідорів з морквяної бадиллям на зиму пройшла як по маслу!
Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з оцтом Помідори з цукром на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму