Засолювання рижиков гарячим способом – завжди вдалий рецепт. Апетитні гриби стануть приємною закускою для вашого столу, подавати яку можна як самостійне блюдо, так і в якості доповнення до гарнірів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рижики свіжі – 2 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Як засолити рижики гарячим способом завжди вдалий рецепт? Гриби перебираємо, очищаємо від гілок і бруду, потім промиваємо під холодною водою. Можна на час відмочити.
Очищені гриби кип’ятимо з однією столовою ложкою солі протягом 15 хвилин. Потім зливаємо гарячу воду і ще раз промиваємо гриби
Знову кип’ятимо воду, додаємо до неї спеції і ще одну ложку солі. Доводимо до кипіння, робимо вогонь поменше і викладаємо гриби. Потім варимо ще 15 хвилин. Знімаємо з плити.
Стерилізуємо банки і кришки. Перекладаємо в тару гриби з горчим маринадом, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження. Після можна відносити на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти