Засолювання рижиков холодним способом у скляних банках робить їх особливо хрусткими і оригінальними. Такий варіант прекрасно збереже аромат і смакові якості грибів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Рижики свіжі – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
Процес приготування:
Як засолити рижики холодним способом у скляних банках? Підготуємо зручну посуд для засолювання. Промиваємо її і висушуємо, на дно укладаємо пряні листя і спеції.
Окремо перебираємо і промиваємо гриби, потім даємо їм обсохнути
Викладаємо гриби шарами, чергуючи їх з сіллю.
Накриваємо заготівлю і ставимо наверх прес. Залишаємо рижики засаливаться на 3-4 тижні.
Після того, як гриби засолятся, викладаємо їх. Стерилізуємо банки, які кладемо назад рижики, заливаємо розсолом, зарываем кришками. Відправляємо на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти