Смачне, дуже апетитне і пряне сало можна приготувати сухим способом у банку. Готуватися таке ласощі від 4 днів, чим більш солону закуску ви хочете отримати, тим довше ніжно витримувати сало в холодильнику. Це того варте! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сало свиняче – 2,5 кг
- Сіль – 400 гр.
- Часник – 200 гр.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Чебрець свіжий – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як засолити сало в банку сухим способом? Чистимо шкірку ножем і порізати на шматочки, щоб вони не виходили за горловину банки.
Часник чистимо і дрібно кришимо ножем.
Змішуємо в тарілці перець чорний мелений, темьян, часник, сіль і м’ятий лавровий лист.
Складаємо сало в банку і посипаємо приготованими спеціями. Залишаємо її в такому вигляді, прикритою кришкою на два дні.
Після цього банку закатуємо і даємо постояти ще два дні.
Сало готове! Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала сухим способом Як засолити сало в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало з прошарками м'яса