Смачне, дуже апетитне і пряне сало можна приготувати сухим способом у банку. Готуватися таке ласощі від 4 днів, чим більш солону закуску ви хочете отримати, тим довше ніжно витримувати сало в холодильнику. Це того варте! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сало свиняче – 2,5 кг
  • Сіль – 400 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Чебрець свіжий – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як засолити сало в банку сухим способом? Чистимо шкірку ножем і порізати на шматочки, щоб вони не виходили за горловину банки.

Часник чистимо і дрібно кришимо ножем.

Змішуємо в тарілці перець чорний мелений, темьян, часник, сіль і м’ятий лавровий лист.

Складаємо сало в банку і посипаємо приготованими спеціями. Залишаємо її в такому вигляді, прикритою кришкою на два дні.

Після цього банку закатуємо і даємо постояти ще два дні.

Сало готове! Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала сухим способом Як засолити сало в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало з прошарками м'яса