Як варіант тіста для пельменів вам у цьому рецепті пропонується приготувати його на молоці і вершковому маслі заварним способом. З нього дуже зручно ліпити не тільки вареники, але і вареники, і манти, які виходять ніжними і з приємним вершковим смаком. Тісто буде пластичним, не прилипне до дошки і рукам і не розвариться при готуванні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 360 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Рецепт заварного тіста для пельменів на молоці смачний! Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для приготування заварного тіста на молоці.
У каструлю налити молоко, покладіть до нього вершкове масло і щіпку солі і, неперервно помішуючи, доведіть до кипіння.
Гаряче молоко з маслом перелийте в посуд для замішування тіста, насипте до нього склянку просіяного на сито ложкою борошна і швидко перемішайте.
За час замісу тісто трохи охолоне. Потім розбийте до нього по черзі два курячих яйця і добре перемішайте.
Потім, продовжуючи тісто замішувати, ложкою порційно досипте решту борошна, орієнтуючись на його консистенцію.
перекладіть Тісто на робочу поверхню столу, посипавши її борошном і руками завершіть заміс. Замішане тісто має бути м’яким і еластичним. Скачайте його в колобок, прикрийте серветкою і залиште на 30-35 хвилин для відпочинку.
Після закінчення цього часу заварне тісто на молоці можете розкачувати качалкою і ліпити пельмені або вареники.
Смачних і вдалих страв!
Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників