Як варіант тіста для пельменів вам у цьому рецепті пропонується приготувати його на молоці і вершковому маслі заварним способом. З нього дуже зручно ліпити не тільки вареники, але і вареники, і манти, які виходять ніжними і з приємним вершковим смаком. Тісто буде пластичним, не прилипне до дошки і рукам і не розвариться при готуванні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 360 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Рецепт заварного тіста для пельменів на молоці смачний! Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для приготування заварного тіста на молоці.

У каструлю налити молоко, покладіть до нього вершкове масло і щіпку солі і, неперервно помішуючи, доведіть до кипіння.

Гаряче молоко з маслом перелийте в посуд для замішування тіста, насипте до нього склянку просіяного на сито ложкою борошна і швидко перемішайте.

За час замісу тісто трохи охолоне. Потім розбийте до нього по черзі два курячих яйця і добре перемішайте.

Потім, продовжуючи тісто замішувати, ложкою порційно досипте решту борошна, орієнтуючись на його консистенцію.

перекладіть Тісто на робочу поверхню столу, посипавши її борошном і руками завершіть заміс. Замішане тісто має бути м’яким і еластичним. Скачайте його в колобок, прикрийте серветкою і залиште на 30-35 хвилин для відпочинку.

Після закінчення цього часу заварне тісто на молоці можете розкачувати качалкою і ліпити пельмені або вареники.

Смачних і вдалих страв!

Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників