Заварне тісто для пельменів господині цінують за його гарні робочі якості. Пельмені вийдуть міцні, не розваряться, і тісто навіть при товстої розкочуванні залишиться м’яким. Окріп у тісто додайте сміливо, борошно не склеїться і тісто буде м’яким і еластичним. Готуємо тісто без додавання яєць.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Окріп – 250 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати заварне тісто для пельменів на окропі? Підготуйте необхідну кількість продуктів для замісу тесту.

Борошно просійте на сито і розділіть наполовину. Одну половину борошна помістіть в посуд для замішування тіста.

Закип’ятіть чисту воду і налийте в мірну чашку 250 мл окропу. У воду насипте сіль, налийте масло і швидко перемішайте.

Налити окріп з рослинним до борошні і ложкою швидко замісіть тісто.

Потім потроху досипайте в тісто другу половину борошна і рукою замішують його. Вимішуйте тісто 7-10 хвилин, поки воно не стане однорідним і не буде прилипати до долоні.

Замішане тісто скачайте в колобок, помістіть його в поліетиленовий пакет і залиште для відпочинку на 30 хвилин. Потім можете приступати до приготування пельменів.

Удачі у приготуванні!

Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді без яєць Тісто для пельменів на воді і борошні Тісто для пельменів на окропі без яєць з рослинним маслом