Заварне тісто для пельменів господині цінують за його гарні робочі якості. Пельмені вийдуть міцні, не розваряться, і тісто навіть при товстої розкочуванні залишиться м’яким. Окріп у тісто додайте сміливо, борошно не склеїться і тісто буде м’яким і еластичним. Готуємо тісто без додавання яєць.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Окріп – 250 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати заварне тісто для пельменів на окропі? Підготуйте необхідну кількість продуктів для замісу тесту.
Борошно просійте на сито і розділіть наполовину. Одну половину борошна помістіть в посуд для замішування тіста.
Закип’ятіть чисту воду і налийте в мірну чашку 250 мл окропу. У воду насипте сіль, налийте масло і швидко перемішайте.
Налити окріп з рослинним до борошні і ложкою швидко замісіть тісто.
Потім потроху досипайте в тісто другу половину борошна і рукою замішують його. Вимішуйте тісто 7-10 хвилин, поки воно не стане однорідним і не буде прилипати до долоні.
Замішане тісто скачайте в колобок, помістіть його в поліетиленовий пакет і залиште для відпочинку на 30 хвилин. Потім можете приступати до приготування пельменів.
Удачі у приготуванні!
Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді без яєць Тісто для пельменів на воді і борошні Тісто для пельменів на окропі без яєць з рослинним маслом