У такого тесту є ряд переваг, якими не володіють класичні рецепти. За рахунок заварний основи воно виходить більш м’яким і міцним, не прилипає до рук, ні до робочої поверхні, легко приймає потрібну форму, тому працювати з таким тестом – одне задоволення!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати заварне тісто для пельменів в хлібопічці на окропі легко! Заздалегідь просіяти через дрібне сито борошно і підготуйте інші продукти.
Візьміть маленьку каструлю або сотейник, розбийте в неї яйце, додайте воду, сіль і 2 столові ложки борошна. Активно перемішайте все віночком, щоб розбити борошняні грудки, і поставте суміш на малий вогонь.
Доведіть суміш до загустіння, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Уважно стежите за вмістом каструлі, воно в жодному разі не повинна кипіти.
Поставте в форму хлібопічки насадку для замішування тіста, всипте борошно і додайте заварную основу.
Встановіть відерце всередину печі і виберіть програму для замішування тіста прикладеного до вашої моделі інструкції. В середньому процес займає 10-20 хвилин.
Після закінчення часу пічка сповістить вас про завершення програми. Можете починати працювати з тестом вже зараз, але краще дати йому відстоятися хоча б 10 хвилин, попередньо загорнувши в пакет або харчову плівку.
Успіхів у приготуванні!
Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді і борошні Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях