Пиріжки з такого тіста виходять повітряними і пухнастими. Заварна опара забезпечуємо пористий, але трохи вологий і пружний м’якуш. Такі пампушки добре зберігаються і довго не черствіють в закритому посуді.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Окріп – 150 мл
- Борошно (для опари) – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Борошно – 500 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
В об’ємну миску просіваємо борошно для опари, додаємо цукровий пісок, перемішуємо.
Вливаємо окріп, швидко розмішуємо віночком – утворюється в’язка, клейка, густа маса.
В отриману суміш вливаємо холодне молоко і ретельно перемішуємо вінчиком. Перевіряємо температуру суміші – вона повинна бути теплою.
Свіжі дріжджі кришимо руками в отриману теплу масу, перемішуємо до розчинення.
Залишаємо в теплому місці на двадцять-тридцять хвилин. Опара повинна збільшитися в обсязі і стати ноздреватой, повітряної.
Після закінчення зазначеного часу в опару вливаємо олію без запаху, додаємо сіль, перемішуємо і починаємо додавати просіяне борошно.
Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім переходимо на заміс руками. Замішуємо тісто – м’яке, слухняне, тримає форму.
Скачуємо тісто в кулю, покласти його в миску, затягуємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для вистоювання. Тісто має збільшитися в два-три рази.
тісто розділяємо на невеликі шматочки, які потім обкачуємо в кульки. Кожен кульку розкочуємо качалкою в коржик, кладемо начинку і формуємо пиріжок.
Таким чином формуємо вироби з усього тесту. Підготовлені пиріжки для глянцю і рум’яної скоринки обов’язково змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо пиріжки в духовці при температурі 180 градусів до рум’яного кольору – орієнтовно двадцять-двадцять п’ять хвилин.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто на воді для пиріжків в духовці Пісне тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків в духовці