Пиріжки з капустою – класика несолодкої випічки. Соковиті, ситні, рум’яні – і в якості закуски гарні, і на перекус ідеально підходять. Пропонуємо варіант тіста для пиріжків з капустою, який готується заварним методом без додавання яєць. Вироби на такому тесті виходять з тонкою хрумкою скоринкою, легкі і практично повітряні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно – 500 гр.
- Окріп – 250 мл
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування заварного тіста для пиріжків з капустою. В об’ємну миску просіваємо борошно в зазначеній кількості, додаємо сіль, перемішуємо.
Вливаємо окріп, швидко розмішуємо – будуть утворюватися грудки і неоднорідні борошняні пластівці. Вливаємо слідом рослинне масло без запаху у зазначеній кількості. Починаємо знову змішувати ложкою, а потім переходимо на заміс руками.
Замішуємо тісто – некруте, але і не занадто м’яке, а впевнено тримає форму. При необхідності можна підсипати трохи борошна. Скачуємо тісто в кулю, змащуємо його тонким шаром рослинного масла і кладемо в поліетиленовий пакет. Прибираємо в холодильник на годину.
А поки тісто «відпочиває», можна приготувати капустяну начинку. Зазвичай для цього капусту тонко шаткують і тушкують з додаванням ріпчастої цибулі і моркви до м’якості. Перед формування пиріжків начинку необхідно остудити до хоча б теплого стану.
З тіста розкачуємо з допомогою качалки тонкий пласт на змащеній олією робочої поверхні.
Розрізаємо пласт на квадрати. На кожен квадрат кладемо начинку, загинаємо тісто з обох сторін і скручуємо трубочку, як на фото.
Підготовлені пиріжки для глянцю і рум’яної скоринки обов’язково змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо пиріжки в духовці при температурі 180 градусів до рум’яного кольору – орієнтовно двадцять-двадцять п’ять хвилин.
Приємного апетиту!
Пісне тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків в маслі Тісто на воді без дріжджів для пиріжків смажених на сковороді