На початку 20 століття еклери і профітролі подавали на десерт на званих вечерях при дворі. З часом це ласощі стало загальнодоступним. Зараз його можна приготувати навіть у домашніх умовах.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Вода – 250 мл
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати заварне тісто на маргарині для профітролей і еклерів, в каструлю влийте воду, покладіть розм’якшений маргарин і сіль. Поставте каструлю на середній вогонь.
Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння.
Після цього зніміть каструлю з вогню і додайте просіяне борошно. Перемішайте інгредієнти, стежте за тим, щоб не утворювалися грудки.
Потім знову поставте каструлю на повільний вогонь і перемішуйте тісто, поки воно не стане гладким і однорідним. Далі тісто остудіть і по одному додайте яйця, вмішайте їх в тісто.
Готове тісто виходить гладким і досить густим, щоб не розтікатися на деку.
Приємного апетиту!
Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах