Рибна солянка, як смачне гаряче блюдо, та й до того ж ситне, нікого не залишає байдужим. Згідно класиці, її треба готувати з декількох сортів риби, тому таку солянку називають збірної. Обов’язковими інгредієнтами є лимон, маслини, адже без них солянка не буде справжньою. Готуємо солянку без обсмажування овочів, тому такий варіант буде ще і дієтичним.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Хребет сьомги – 300 гр.
- Тріска – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Маслини – 8 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 2.2 л.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Готувати збірну рибну солянку з різної риби легко! Насамперед підготуйте всі продукти для приготування збірної рибної солянки. Розморозьте рибу заздалегідь, потім очистіть її від залишків луски і промийте.
Потім рибу покладіть в каструлю для варива солянки, залийте чистою водою і поваріть протягом 25 хвилин від початку кипіння на невеликому вогні.
Поки риба вариться, почистіть картоплини, промийте і наріжте на великі шматочки.
Очищені цибулю і моркву наріжте на маленькі шматочки довільної форми.
Лимон наріжте на тонкі скибочки, а маслини на гуртки.
Сверенную рибу вийміть з бульйону і відокремте м’ясо відокремте від кісток. Бульйон процідіть на сито і повторно його закип’ятіть. Потім в киплячий рибний бульйон покладіть нарізані картоплю, моркву і цибулю і варіть їх протягом 15 хвилин.
Коли овочі зваряться, перекладіть в каструлю шматочки вареної риби і за своїм смаком додайте сіль і чорний перець або інші спеції. Коли суп знову закипить, перекладіть до нього нарізані маслини і зелень і вимкніть вогонь. Дайте солянці настоятися 10-15 хвилин під закритою кришкою.
Збірна рибна солянка готова. Можете розливати її в порційні тарілки, декорувати лимонними скибочками і подавати до обіду.
Смачного!