Перед вами простий рецепт приготування зелених помідор в аджике. Це одна із самих смачних закусок із зелених помідор. Помідори виходять гострими, з пікантним смаком. Якщо ви прихильник різноманітних зимових заготовок, то обов’язково скористайтеся цим рецептом. Здивувати сім’ю закускою із зелених помідор в аджике ви точно зможете!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 750 гр.
  • Перець чилі – 200 гр.
  • Часник – 2 головки
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 50 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 150 гр.
  • Помідори зелені – 3,5 кг

Процес приготування:

Як приготувати зелені помідори аджике? На самому початку необхідно приготувати аджику. Болгарський перець, червоні томати і гострий перець ретельно промийте і розріжте навпіл.

З болгарської та гострого перцю видаліть насіння.

Підготовлені овочі разом з очищеним часником пропустіть через м’ясорубку. Потім в отриману овочеву суміш додайте спеції (хмелі-сунелі, сіль і рослинне масло. Все перемішайте і залиште в стороні на 60 хвилин.

Зелені томати вимийте. Для консервування краще вибирати міцні плоди невеликого розміру.

Чисті томати необхідно розрізати на часточки.

Далі перекладаємо підготовлені зелені помідори в ємність для варіння, додаємо до них раніше приготовлену аджику. Тушкуємо овочі на помірному вогні приблизно 40 хвилин. Періодично помішуйте, щоб страва не підгоріло.

В самому кінці розкладаємо зелені помідори по стерилізованим заздалегідь банкам, щільно закриваємо кришками. Остуджуємо закуску з помідорів при кімнатній температурі. Далі необхідно перемістити зелені помідори аджике в холодильник або льох на зберігання.

Приємного вам апетиту!

Гострий салат з помідорів на зиму Зелені помідори на зиму Зелені помідори часточками Мариновані зелені помідори на зиму мариновані Різані помідори Помідори без оцту на зиму Помідори з часником на зиму Помідори у власному соку без оцту