Помідори, фаршировані овочами, зеленню і часником, стануть дуже красивою і апетитною закускою на вашому столі. Рецепт з квашення зовсім не складний, але займе якийсь час для підготовки інгредієнтів. Томати вибирайте щільні і міцні. Подати таку заготовку можна до м’ясних страв або до гарнірів, наприклад до картоплі.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Петрушка – 4 ст. л.
  • Кріп – 4 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Вода – 2,2 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування зелених помідор з начинкою на зиму? Помідори вимийте і витріть рушником насухо. Зробіть на них хрестоподібні надрізи ножем приблизно до середини.

Моркву очистіть і вимийте, потім натріть її крупно на тертці або на комбайні. Перець так само помийте, видаліть плодоніжку і насіння і наріжте дрібним кубиком.

Вимитий перець чилі, очищений часник подрібніть за допомогою блендера або ножем.

Кріп і петрушку промийте під проточною водою і трохи просушіть на рушник. Поріжте її на дрібні частини.

Часник, морква, перець і зелень і перемішайте до однорідної структури в одній мисці. Заповніть подрібненої заготівлею розрізи помідорів. Закип’ятіть воду з сіллю і цукром і поваріть 2 хвилини.

Помідори з начинкою покладіть в каструлю поперемінно з лаврушкой і вимитими листям хрону і залийте все приготовленим розсолом, покриваючи всі томати.

Встановіть зверху на заготівлю вантаж, наприклад тарілку, а на неї повну літрову банку води. Залиште помідори кваситься на 4 дні, а після перекладіть готову закуску в стерильні банки, залийте сиропом і закатайте.

Приємного апетиту!

Помідори без стерилізації на зиму Помідори з хроном на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори з часником всередині Помідори з часником на зиму Помідори фаршировані часником на зиму Фаршировані помідори на зиму