Приготувавши незвичайну закуску із зелених помідорів, ви відкриєте для себе новий смак заготовки. Зелені помідори по-грузинськи своїм смаком істотно відрізняються від солоних томатів аромат приправ і пікантною кислинкою. Вони будуть хорошим гарніром до м’яса та страв з картоплі і круп. Цю закуску можна подати і до святкового столу. Для цієї страви підберіть помідори, які вже налилися і починають набирати колір.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені (однакові) – 1.5 кг
  • Часник – 2 головки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:


Готувати зелені помідори по-грузинськи просто! Помідори вимийте і витріть насухо серветкою. Всі плоди гострим ножем надріжте хрестоподібно і впоперек, тільки не до підстави. Вид нарізки визначає красу готового продукту. Зваріть розсіл з розрахованої кількості води і солі і охолодіть його.

Помийте петрушку, почистіть часник і гострий перець.

Потім ці овочі наріжте на маленькі шматочки, покладіть в миску і перемішайте.

Приготовленої зеленою сумішшю начиніть помідори, компактно поміщаючи її в розрізи.

Фаршировані помідори щільно укладіть в будь-який посуд.

Потім залийте їх охолодженим розсолом, щоб він покрив томати повністю.

накрийте Посуд плоскою тарілкою і поставте на неї будь-який вантаж.

На 3 дні залиште помідори при домашньої температурі, щоб почався процес заквашування.

Потім перенесіть їх в прохолодне місце або поставте в холодильник.

Через 10 днів помідори по-грузинськи можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Гострі мариновані помідори Гострі помідори Малосольні помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Помідори без оцту на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Швидкі мариновані помідори з часником