Приготувавши незвичайну закуску із зелених помідорів, ви відкриєте для себе новий смак заготовки. Зелені помідори по-грузинськи своїм смаком істотно відрізняються від солоних томатів аромат приправ і пікантною кислинкою. Вони будуть хорошим гарніром до м’яса та страв з картоплі і круп. Цю закуску можна подати і до святкового столу. Для цієї страви підберіть помідори, які вже налилися і починають набирати колір.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені (однакові) – 1.5 кг
- Часник – 2 головки
- Петрушка – 1 пучок
- Перець чилі – 0.5 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати зелені помідори по-грузинськи просто! Помідори вимийте і витріть насухо серветкою. Всі плоди гострим ножем надріжте хрестоподібно і впоперек, тільки не до підстави. Вид нарізки визначає красу готового продукту. Зваріть розсіл з розрахованої кількості води і солі і охолодіть його.
Помийте петрушку, почистіть часник і гострий перець.
Потім ці овочі наріжте на маленькі шматочки, покладіть в миску і перемішайте.
Приготовленої зеленою сумішшю начиніть помідори, компактно поміщаючи її в розрізи.
Фаршировані помідори щільно укладіть в будь-який посуд.
Потім залийте їх охолодженим розсолом, щоб він покрив томати повністю.
накрийте Посуд плоскою тарілкою і поставте на неї будь-який вантаж.
На 3 дні залиште помідори при домашньої температурі, щоб почався процес заквашування.
Потім перенесіть їх в прохолодне місце або поставте в холодильник.
Через 10 днів помідори по-грузинськи можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Гострі мариновані помідори Гострі помідори Малосольні помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Помідори без оцту на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Швидкі мариновані помідори з часником