Апетитна і пікантна закуска із зелених помідор у вас вийде відмінною, якщо ви скористаєтеся корейської методикою приготування. Зберегти заготовку до зими вам допоможе пастеризація. Гостра закуска доведеться до будь-яких гарячих страв в холодну пору року.
Інгредієнти: на 1 л.
- Морква – 3 шт.
- Помідори зелені – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Приправа для корейської моркви – 5 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Масло рослинне – 0,1 л.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Як почати готувати зелені помідори по-корейськи на зиму? Овочі ретельно промийте в проточній воді. Моркву, цибулю і часник очистіть, а помідори наріжте часточками або кружечками. Болгарський перець наріжте невеликими скибочками, цибулю пошинкуйте півкільцями.
Всі овочі з’єднайте в одній ємності і перемішайте. Приготуйте з олії, оцту і спецій з сіллю заправку і влийте в каструлю або миску з овочами, перемішайте і залиште хвилин на сорок настоюватися. За цей час потрібно пару раз перемішати овочі, щоб вони краще пускали сік.
Овочі покладіть в банку, щільно утрамбовувавши. Залишився в мисці сік долийте в банку і приступите до пастеризації заготовки. Для цього прикрийте банку з сумішшю стерильною кришкою і поставте на рушник в каструлю з теплою водою. Вода повинна доходити до плічок банок. Після закипання води пастеризують заготівлю близько півгодини, після чого закатай.
Закуска із зелених помідор по-корейськи добре зберігається в прохолодному підвалі або на лоджії. Подавати її можна в якості гостренького салату або додавати в інші страви для додаткового смаку.
Приємного апетиту!
Зелені помідори з часником Зелені помідори по-корейськи Зелені помідори часточками Помідори гарячим способом Помідори по-корейськи Помідори по-корейськи в банку за добу