Зелені помідори по-корейськи – пікантна, ароматна закуска, яка нікого не залишить байдужим. Таку закуску можна скласти в банку, щільно закрити кришкою і використовувати за необхідності протягом пари місяців. Будь-яке м’ясне блюдо набуває більш яскравий смак у поєднанні з такими гострими зеленими помідорами.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Морква – 1 шт.
  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Коріандр мелений – 2,5 ч. л.
  • Коріандр – 2 щіпки
  • Масло рослинне – 8 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати зелені помідори по-корейськи швидкого приготування просто! Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

Складаємо в миску і посипаємо половиною вказаної кількості солі і цукрового піску. Тиснемо морква руками, щоб трохи пом’якшити її і викликати появи соку.

Зелені помідори промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками. Сліди від плодоніжок попутно вирізаємо кінчиком ножа.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.

Помідори викладаємо в миску до моркви, додаємо подрібнений часник, залишок солі і цукрового піску. Також кладемо мелений коріандр.

Щоб приготувати заправку, вказану кількість рослинного масла наливаємо у сотейник або в невелику сковорідку і нагріваємо до гарячого стану.

Поки масло нагрівається, очищаємо і дрібно ріжемо цибулю.

Висипаємо цибулю в олію і обсмажуємо до легкої золотавості. Висипаємо на цибулю цілі насіння коріандру, нарізаний тонкими кільцями перець чилі разом з насінням. Обсмажуємо отриману суміш протягом хвилини-двох, поки перець не почне злегка зарумяниваться.

Виливаємо гарячу суміш разом з маслом прямо зі сковорідки на помідори з морквою.

Додаємо оцет, дрібно нарізану зелень петрушки. Перемішуємо всі разом за допомогою двох вилок.

В миску на закуску кладемо тарілку або кришкою меншого діаметру і кладемо зверху гніт. Ставимо закуску в холодильник. Через дванадцять годин закуску вже можна подавати на стіл.

Якщо не планується вживання всього кількості приготованих зелених помідорів відразу, їх можна скласти в чисту банку і закрити чистою сухою кришкою. Закуска відмінно зберігається протягом двох місяців, не втрачаючи своїх смакових якостей.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Малосольні помідори Мариновані помідори часточками швидкого приготування Помідори по-корейськи Помідори чилі на зиму Помідором з цибулею і маслом