Зелені помідори по-корейськи – пікантна, ароматна закуска, яка нікого не залишить байдужим. Таку закуску можна скласти в банку, щільно закрити кришкою і використовувати за необхідності протягом пари місяців. Будь-яке м’ясне блюдо набуває більш яскравий смак у поєднанні з такими гострими зеленими помідорами.
Інгредієнти: на 2 л.
- Морква – 1 шт.
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 25 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Коріандр мелений – 2,5 ч. л.
- Коріандр – 2 щіпки
- Масло рослинне – 8 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Готувати зелені помідори по-корейськи швидкого приготування просто! Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
Складаємо в миску і посипаємо половиною вказаної кількості солі і цукрового піску. Тиснемо морква руками, щоб трохи пом’якшити її і викликати появи соку.
Зелені помідори промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками. Сліди від плодоніжок попутно вирізаємо кінчиком ножа.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
Помідори викладаємо в миску до моркви, додаємо подрібнений часник, залишок солі і цукрового піску. Також кладемо мелений коріандр.
Щоб приготувати заправку, вказану кількість рослинного масла наливаємо у сотейник або в невелику сковорідку і нагріваємо до гарячого стану.
Поки масло нагрівається, очищаємо і дрібно ріжемо цибулю.
Висипаємо цибулю в олію і обсмажуємо до легкої золотавості. Висипаємо на цибулю цілі насіння коріандру, нарізаний тонкими кільцями перець чилі разом з насінням. Обсмажуємо отриману суміш протягом хвилини-двох, поки перець не почне злегка зарумяниваться.
Виливаємо гарячу суміш разом з маслом прямо зі сковорідки на помідори з морквою.
Додаємо оцет, дрібно нарізану зелень петрушки. Перемішуємо всі разом за допомогою двох вилок.
В миску на закуску кладемо тарілку або кришкою меншого діаметру і кладемо зверху гніт. Ставимо закуску в холодильник. Через дванадцять годин закуску вже можна подавати на стіл.
Якщо не планується вживання всього кількості приготованих зелених помідорів відразу, їх можна скласти в чисту банку і закрити чистою сухою кришкою. Закуска відмінно зберігається протягом двох місяців, не втрачаючи своїх смакових якостей.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Малосольні помідори Мариновані помідори часточками швидкого приготування Помідори по-корейськи Помідори чилі на зиму Помідором з цибулею і маслом