Закуска із зелених помідорів з корейськими нотками готується швидко і значно відрізняється своїм ароматом і смаком від інших традиційних страв. Вона не призначена для зберігання на зиму. Якщо немає корейської приправи, то можете її замінити коріандром, гострим перцем і петрушкою. Спробувавши один раз, ви будете готувати її часто.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 8 ст. л.
  • Коріандр мелений – 3 ч. л.
  • Коріандр (насіння) – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Корейська приправа Кристалик – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати закуску зелені помідори по-корейськи? Моркву почистіть і подрібніть на корейській тертці. Помістіть її в окремий посуд, насипте половину зазначеного в рецепті кількості цукру і солі і перетріть руками трохи, щоб морква дала сік.

Зелені помідори, бажано невеликі, вимийте і витріть рушником насухо. Потім їх наріжте на тонкі кухлі. Стручок гострого перцю почистіть від насіння і наріжте на тонкі кільця. Очищений часник подрібніть на часничниці.

До натертої моркви перекладіть нарізані помідори і перемішайте. Поверх цих овочів насипте інші цукор і сіль, додайте мелений коріандр і подрібнений часник.

Потім приготуйте заправку для закуски. Цибулю почистіть і наріжте тонкими півкільцями. Обсмажте нарізану цибулю на розігрітому рослинному маслі. Масло налийте в сковорідку у вказаній в рецепті кількості. До смаженій луку покладіть насіння коріандру і колечка гострого перцю і посмажте все, поки перець не стане рум’яним.

Петрушку промийте, дрібно наріжте і перекладіть на закуску. Налийте в закуску оцет, а потім перекладіть гарячу заправку, і все добре перемішайте.

На закуску покладіть плоску тарілку, на неї поставте будь-який вантаж. Посуд з закускою на 1 добу поставте у холодне місце або холодильник.

Готову закуску із зелених помідорів по-корейськи перекладіть в стерильну баночку. Її можна їсти відразу після приготування, але можна зберігати в холодильнику до 3 місяців.

Приємного апетиту!

Гострі помідори часточками Зелені помідори по-корейськи Помідори по-корейськи в банку за добу Помідором з цибулею і маслом Швидкі мариновані помідори з часником