Навіть тверді зелені помідори при правильній засолюванні можуть стати справжнім делікатесом. Господиням завжди хочеться домогтися смаку бочкових помідорів, які продаються на ринку. За цим рецептом ви дізнаєтеся, як це зробити.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Листя хрону – 6 – 5 шт.
- Кріп – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Виноград – 100 гр.
- Сіль (на 1 л. води) – 50 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування зелених помідор солоних як на ринку. Помідори вибирайте середнього розміру, правильної форми з гладкою поверхнею.
Овочі помийте і зріжте плодоніжки.
Підготуйте банки для закаток, помийте і стерилізуйте їх.
Кришки прокип’ятіть. Зелень і гострий перець помийте, часник очистіть від лушпиння.
На дно пляшок розкладіть листя хрону і вишні, гострий перець і пару зубчиків часнику.
До половини наповніть банки помідорами, потім зробіть ще один шар з листям хрону, кропом і часником.
Доповісте помідори до верху банки, покладіть в банки кілька виноградин.
Приготуйте розсіл. Розчиніть у воді сіль із розрахунку 50 грам на 1 літр рідини.
Поставте розсіл на вогонь, доведіть його до кипіння.
Залийте банки з помідорами гарячим розсолом, закрийте кришками і поставте в прохолодне місце на 15-17 днів.
Солоні помідори можна подавати до вареної картоплі, м’яса або використовувати їх в приготуванні інших страв.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори з часником Консервовані помідори Помідори гарячим способом Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Солоні зелені помідори