Існує велика кількість рецептів приготування зелених помідорів. Я хочу поділитися з вами одним з найулюбленіших і простих рецептів зелених помідорів у власному соку. Процес приготування швидкий і з ним запросто впорається навіть той, хто не любить готувати.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Кріп – 1 пучок
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Часник – за смаком
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати зелені помідори у власному соку? Підготуйте необхідні інгредієнти для зелених помідорів у власному соку. Зелені помідори, зелень базиліка та кропу ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити.
Зелені помідори наріжте кружечками завтовшки 5-7 міліметрів.
Зелень базиліка та кропу дрібно наріжте гострим ножем. Часник очистіть від лушпиння і нарубаєте ножем на тонкі пластинки, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес. З’єднайте подрібнену зелень і часник і ретельно перемішайте.
На дно підготовленої ємності викладіть шар помідорів, посоліть, потім розподіліть зелень з часником.
Таким чином повністю заповніть ємність, чергуючи зелених кружечки помідорів, сіль і зелень з часником.
Залиште на кілька годин при кімнатній температурі, потім накрийте тарілкою меншою по діаметру, а зверху поставте банку з водою, яка буде служити гнітом. Ємність помістіть в холодильник на добу.
Після закінчення часу дістаньте ємність з зеленими помідорами у власному соку. Готові зелені помідори викладіть на тарілку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Малосольні помідори з часником і кропом Малосольні помідори класичні Помідори з базиліком на зиму Помідори у власному соку з часником Помідори у власному соку часточками Помідори у власному соку шматочками