Кисло-солодкі помідори, заготовлені в невеликих банках, швидко з’їдаються і зручні в зберіганні. Приготування їх просте і без стерилізації.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі (маленькі) – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Вода – 800 мл
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати зелені помідори в літрових банках? Помідори ретельно вимийте і складіть в миску.

З лука зніміть піну, промийте

Наріжте цибулю кільцями.

Закип’ятіть воду, покладіть в неї кришки. Банки ретельно вимийте з содою і поставте на стерилізацію в духовку.

Залийте помідори окропом, залиште на 3 хвилини, вилийте воду і знову повторіть процес.

Складіть помідори в банки шарами викладаючи кільця цибулі.

Відміряйте потрібну кількість солі та цукру. Засипте їх у воду, додайте оцет і добре розмішайте. Покладіть лаврушки і закип’ятити розсіл.

Влийте маринад в тару з томатами і закатайте. Переверніть догори дном і укутайте тару ковдрою до охолодження на 6 годин.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори в літрових банках Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з цукром на зиму Помідори, залиті окропом Солодкі мариновані помідори з оцтом