Кисло-солодкі помідори, заготовлені в невеликих банках, швидко з’їдаються і зручні в зберіганні. Приготування їх просте і без стерилізації.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі (маленькі) – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Вода – 800 мл
- Сіль – 60 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати зелені помідори в літрових банках? Помідори ретельно вимийте і складіть в миску.
З лука зніміть піну, промийте
Наріжте цибулю кільцями.
Закип’ятіть воду, покладіть в неї кришки. Банки ретельно вимийте з содою і поставте на стерилізацію в духовку.
Залийте помідори окропом, залиште на 3 хвилини, вилийте воду і знову повторіть процес.
Складіть помідори в банки шарами викладаючи кільця цибулі.
Відміряйте потрібну кількість солі та цукру. Засипте їх у воду, додайте оцет і добре розмішайте. Покладіть лаврушки і закип’ятити розсіл.
Влийте маринад в тару з томатами і закатайте. Переверніть догори дном і укутайте тару ковдрою до охолодження на 6 годин.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори в літрових банках Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з цукром на зиму Помідори, залиті окропом Солодкі мариновані помідори з оцтом