Багато любителі закаток із зелених помідорів знають, що на Кавказі це дуже популярна закуска і саме там її вміють робити по-справжньому. Рецепт зелених помідорів по-кавказьки допоможе вам доторкнутися до прекрасної гастрономічної культури. А зелений помідори на зиму, приготовані за цим рецептом, вийдуть пікантними і дуже смачними.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати зелені помідори по-кавказьки легко! Підготувати всі необхідні інгредієнти для зелених помідорів по-кавказьки.

Моркву очистити, помити. Часник очистити. У блендері подрібнити моркву, часник і червоний гострий перець.

Зелені помідори помити, надрізати кожен посередині. У надріз кожного помідора викласти морквяно-часникову начинку.

Банки і кришки для закочування помідорів стерилізувати.

У банки щільно укласти начинені зелені помідори і 2 рази залити простим окропом (на 20 хвилин кожен раз). Третій раз заливаємо маринадом.

Для маринаду закип’ятіть в каструлі воду, яку злили другий раз з банок, далі розчиніть в ній цукор і сіль. Потім зніміть каструлю з вогню, влийте туди оцет, перемішайте. Далі необхідно залити маринад в банки з зеленими помідорами.

Банки закатати. Готові зелені помідори по-кавказьки укутати ковдрою і залишити остигати. Потім переставити банки в холодну прохолодне місце для зберігання на зиму.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з оцтом Помідори без стерилізації на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори чилі на зиму Томати, залиті окропом