Багато любителі закаток із зелених помідорів знають, що на Кавказі це дуже популярна закуска і саме там її вміють робити по-справжньому. Рецепт зелених помідорів по-кавказьки допоможе вам доторкнутися до прекрасної гастрономічної культури. А зелений помідори на зиму, приготовані за цим рецептом, вийдуть пікантними і дуже смачними.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори зелені – 1 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати зелені помідори по-кавказьки легко! Підготувати всі необхідні інгредієнти для зелених помідорів по-кавказьки.
Моркву очистити, помити. Часник очистити. У блендері подрібнити моркву, часник і червоний гострий перець.
Зелені помідори помити, надрізати кожен посередині. У надріз кожного помідора викласти морквяно-часникову начинку.
Банки і кришки для закочування помідорів стерилізувати.
У банки щільно укласти начинені зелені помідори і 2 рази залити простим окропом (на 20 хвилин кожен раз). Третій раз заливаємо маринадом.
Для маринаду закип’ятіть в каструлі воду, яку злили другий раз з банок, далі розчиніть в ній цукор і сіль. Потім зніміть каструлю з вогню, влийте туди оцет, перемішайте. Далі необхідно залити маринад в банки з зеленими помідорами.
Банки закатати. Готові зелені помідори по-кавказьки укутати ковдрою і залишити остигати. Потім переставити банки в холодну прохолодне місце для зберігання на зиму.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з оцтом Помідори без стерилізації на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори чилі на зиму Томати, залиті окропом