В СРСР закачування із зелених помідорів були в ходу і користувалися величезною популярністю у населення. Для тих, хто сумує за того ГОСТовскому, самому справжньому смаку, спеціально відтворений рецепт зелених помідорів як в СРСР. Спробуйте приготувати їх і ви здивуєтеся, як вони схожі на ті помідори з СРСР.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Сіль – 60 гр.
  • Оцет столовий 9% – 60 мл
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Кріп – 1 гілка
  • Селера – 1 гілка
  • Петрушка – 1 гілка

Процес приготування:

Рецепт приготування зелених помідор як в СРСР смачний! Зелені помідори та зелень помити, просушити на паперовому рушнику.

Банки і кришки для закочування стерилізувати.

На дно кожної банки викласти гілочки кропу, селери і петрушки, горошини чорного перцю, лаврове листя і очищені зубчики часнику.

Далі в банки утрамбувати зелені помідори.

В банки наверх засипати сіль, цукор, влити майже доверху окріп. Потім додати оцет.

Прикрити банки з зеленими помідорами кришками. На плиті закип’ятити воду у великому тазі, виставити в нього банки з помідорами. Залишити на повільному вогні на 20 хвилин.

Після акуратно витягти з тазу банки з зеленими помідорами, закатати їх.

Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою, дати їм охолонути в темному теплому місці.

Потім переставити готові зелені помідори в СРСР для зберігання в прохолодне темне місце. Смакота!

Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори з часником Зелені помідори на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори з часником на зиму