В СРСР закачування із зелених помідорів були в ходу і користувалися величезною популярністю у населення. Для тих, хто сумує за того ГОСТовскому, самому справжньому смаку, спеціально відтворений рецепт зелених помідорів як в СРСР. Спробуйте приготувати їх і ви здивуєтеся, як вони схожі на ті помідори з СРСР.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори зелені – 2 кг
- Сіль – 60 гр.
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Кріп – 1 гілка
- Селера – 1 гілка
- Петрушка – 1 гілка
Процес приготування:
Рецепт приготування зелених помідор як в СРСР смачний! Зелені помідори та зелень помити, просушити на паперовому рушнику.
Банки і кришки для закочування стерилізувати.
На дно кожної банки викласти гілочки кропу, селери і петрушки, горошини чорного перцю, лаврове листя і очищені зубчики часнику.
Далі в банки утрамбувати зелені помідори.
В банки наверх засипати сіль, цукор, влити майже доверху окріп. Потім додати оцет.
Прикрити банки з зеленими помідорами кришками. На плиті закип’ятити воду у великому тазі, виставити в нього банки з помідорами. Залишити на повільному вогні на 20 хвилин.
Після акуратно витягти з тазу банки з зеленими помідорами, закатати їх.
Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою, дати їм охолонути в темному теплому місці.
Потім переставити готові зелені помідори в СРСР для зберігання в прохолодне темне місце. Смакота!
Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори з часником Зелені помідори на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори з часником на зиму