Завдяки використанню в консервації аспірину, зберігати закатку можна навіть в будинку. Це засіб вбиває бактерії і зелені помідори не вибухнуть. І хоча цей спосіб використовують здавна, не варто забувати, що аспірин – лікарський засіб, такий варіант підходить не всім.
Інгредієнти: на 12 л.
- Помідори свіжі – 9 кг
- Вода – 3 склянки
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 склянки
- Перець чорний горошок – 14 шт.
- Коріандр – 4 – 7 ч. л.
- Гірчиця французька – 4 – 7 ч. л.
- Лавровий лист – 7 шт.
- Аспірин – 7 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати зелені помідори з ацетилсаліциловою кислотою? Помідори вимийте і, якщо плоди великі – розріжте на часточки. Банки помийте з содою і стерилізуйте.
Спеції розкладіть по банках: по 1 лаврушке, кілька горошин перцю, коріандр і гірчицю в залежності від бажаної прянощі закачування ½ -1 ч. л., потім щільно укласти в тару томати.
змішайте Воду з сіллю і оцтом, перемішайте, закип’ятіть і поваріть 2 хвилини. Залийте маринад в банки і покладіть в кожну по 1 таблетці ацетилсаліцилової кислоти. Прикрийте тару кришками.
В широкій і глибокій каструлі розмістіть банки і залийте їх до плічок водою. Кип’ятіть банки 15 хвилин, виймайте з водяної бані і закручуйте кришками. Переверніть банки і накрийте ковдрою до абсолютного охолодження на 6 годин.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори як в магазині Помідори з аспірином Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Томати, залиті окропом