Зелений гаспачо готують з огірків і зеленого солодкого перцю. Суп виходить легким і свіжим, але при цьому апетитним і ситним. Спробуйте блюдо для вашого обіду.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Огірки – 5 шт.
- Хліб – 100 гр.
- Сіль морська – 1 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Лимон – 0,5 шт.
- Оцет столовий 9% – 20 гр.
- Масло оливкове – 100 гр.
- Сухарі – 100 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати зелений гаспачо? Промиваємо перці, розрізаємо на половинки і виймаємо серцевину. Половинки відправляємо на 10 хвилин у духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Моєму огірки, відрізаємо хвостики. Основну частину овочів кладемо в блендер і подрібнюємо.
Запечені перці позбавляємо від шкірки і додаємо до огірків. Знову подрібнюємо.
Нарізаємо свіжу петрушку і зелений лук. Додаємо до них зубчики часнику, пшеничний хліб і морську сіль.
Обробляємо інгредієнти в блендері до стану кашки і додаємо до решти продуктів. Видавлюємо лимонний сік, вливаємо олію, оцет і холодну воду. Ретельно перемішуємо і відправляємо суп в холодильник, щоб він повністю охолов.
Подаємо зелений гаспачо в охолодженому вигляді разом з сухариками. Приємного апетиту!
Гаспачо