Зелений гаспачо готують з огірків і зеленого солодкого перцю. Суп виходить легким і свіжим, але при цьому апетитним і ситним. Спробуйте блюдо для вашого обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Огірки – 5 шт.
  • Хліб – 100 гр.
  • Сіль морська – 1 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оцет столовий 9% – 20 гр.
  • Масло оливкове – 100 гр.
  • Сухарі – 100 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати зелений гаспачо? Промиваємо перці, розрізаємо на половинки і виймаємо серцевину. Половинки відправляємо на 10 хвилин у духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Моєму огірки, відрізаємо хвостики. Основну частину овочів кладемо в блендер і подрібнюємо.

Запечені перці позбавляємо від шкірки і додаємо до огірків. Знову подрібнюємо.

Нарізаємо свіжу петрушку і зелений лук. Додаємо до них зубчики часнику, пшеничний хліб і морську сіль.

Обробляємо інгредієнти в блендері до стану кашки і додаємо до решти продуктів. Видавлюємо лимонний сік, вливаємо олію, оцет і холодну воду. Ретельно перемішуємо і відправляємо суп в холодильник, щоб він повністю охолов.

Подаємо зелений гаспачо в охолодженому вигляді разом з сухариками. Приємного апетиту!

Гаспачо