Приготуємо желе за експрес-методом. Протирати через сито м’якоть не будемо, але, звичайно, потрібно звільнити аличу від кісточок. Головний секрет – тривале варіння на повільному вогні і додавання желатину в кінці приготування.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Алича – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з аличі з желатином на зиму? Аличу моєму проточною водою, перебираємо від зіпсованих плодів, видаляємо плодоніжки. Розрізаємо кожен плід і прибираємо кісточку.
В посуд для варіння варення поміщаємо підготовлену очищену аличу, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на плиту на самий маленький вогонь.
Періодично заважаємо фруктову масу. Доводимо таким чином до кипіння і варимо півтора-два години. Алича має повністю розваритися і сформувати прозору неоднорідну масу.
Желатин попередньо замочуємо в половині склянки холодної води, залишаємо на двадцять хвилин.
Потім нагріваємо масу на плиті до отримання однорідної рідини. У самому кінці варіння варення вливаємо желатин, перемішуємо, варимо одну хвилину знімаємо з плити.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готове гаряче варення розливаємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо желе на зберігання в темне прохолодне місце. Після охолодження і охолодження желе загусне.
Смачного!