Будь десерти, приготовані з додаванням агар-агару, легким рухом руки перетворюються на шедеври кулінарного мистецтва. Завдяки цій добавці, звичайний яблучний джем можна перетворити в натуральний мармелад без додавання цукру. Саме цим ми зараз і займемося!


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Ранетки – 600 – 700 гр.
  • Агар-агар – 1 ч. л.
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з ранеток з агар-агаром. Яблука промиваємо під струменем води й обсушуємо. Видаляємо зіпсовані місця при необхідності.

розрізаємо Фрукти на 3-4 частини, зрізаємо шкірку і виймаємо серцевину разом з кісточками.

Нарізані плоди перекладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо близько 70 мілілітрів води і ставимо на повільний вогонь, накривши кришкою. Тушкуємо до м’якості приблизно 15-20 хвилин.

Далі подрібнюємо ранетки до консистенції пюре за допомогою заглибного блендера.

В отриману масу додаємо агар-агар, ретельно розмішуємо і кип’ятимо ще 3-4 хвилини, постійно помішуючи.

Знімаємо з плити і відразу ж розливаємо по силіконових форм. Прибираємо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч, до повного застигання.

Наш яблучний десерт готовий. Рекомендується подавати в поєднанні з м’ятою і зеленим чаєм. Приємного апетиту!

Джеми Желе на зиму