У вас видався відмінний урожай кабачків, і ви не знаєте, що з них приготувати? Ми з задоволенням вам підкажемо! Сьогодні ми поділимося з вами рецептом приготування желе з кабачків з лимоном. Завдяки тому, що ми нарізаємо кабачки невеликими шматочками, а не подрібнюємо блендером, желе виходить прозорим, лимони додають йому гарний сонячний колір і приголомшливий аромат. В цілому ж запропонувавши желе своїм домочадцям, вони, як і багато, дозволять собі припустити, що желе приготовлено з ананаса – настільки приголомшливим і незвичайним виходить його смак!
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Лимон – 1,5 – 2 шт.
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати желе з кабачків з лимоном легко! Молоді кабачки промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім видаляємо плодоніжки, чистимо кабачки від шкірки і нарізаємо їх дрібними кубиками.
Викладаємо кабачки в глибоку ємність, засипаємо цукром і залишаємо на 40-50 хвилин, щоб вони пустили сік.
Переливаємо утворився сік у емальований посуд, залишаючи близько склянки в кабачках, додаємо в сік, що залишився цукор і ставимо посуд на вогонь. Сироп доводимо до кипіння.
Залишився в кабачках сік перелити в невелику ємність і розчиняємо в ньому желатин. Залишаємо желатин набухати.
Як тільки цукор в сиропі розчинився, викладаємо в таз нарізані кабачки. Перемішуємо і на середньому вогні доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом 40-45 хвилин.
Лимони промиваємо в проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули. Після чого розрізаємо їх на кілька частин і видаляємо кісточки. Потім за допомогою блендера подрібнюємо лимони в пюре.
Через 40 хвилин в масу додаємо лимонне пюре, перемішуємо і варимо ще 30 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
В гаряче желе додаємо набряклий желатин, ретельно перемішуємо, щоб желатин рівномірно розподілився по всій масі і розчинився.
Готове желе розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо желе в холодильник. Після того, як воно охолонути протягом 12-15 годин, воно загусне.
Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Джем з кабачків Кабачки на зиму