Компот виходить приємним на смак і в міру солодким. Скибочки кабачків схожі на консервовані ананаси, тому їх можна додавати у випічку або використовувати в якості десерту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2 л
  • Кабачки – 600 гр.
  • Обліпиха – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з обліпихи і кабачків на зиму на 3-літрову банку. Спочатку підготуємо воду для заливки інгредієнтів в банку. Наливаємо її в каструлю і доводимо до кипіння. Паралельно перебираємо і промиваємо обліпиху холодною водою. Потім викладаємо її в друшляк, щоб висохла.

Тепер переходимо до нарізки кабачка. В залежності від того, молодий він чи старий, шкірку потрібно зрізати (якщо кабачок старий), або ні (якщо кабачок молодий). Розрізаємо кабачок і видаляємо серцевину. Нарізаємо овоч невеликими шматочками.

Банку для компоту і кришку очищаємо содовим порошком. Потім тару промиваємо і стерилізуємо. Це можна зробити будь-яким доступним способом. Викладаємо інгредієнти в банку. Заливаємо їх закипілої водою.

Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Потім воду слід злити в каструлю, а банку знову накрити кришкою. Висипаємо в каструлю цукор і доводимо солодку рідину до кипіння. Проварюємо сироп близько трьох хвилин. Заливаємо його в банку.

Закатуємо компот з допомогою закаточной машинки і відразу ж перевертаємо банку кришкою вниз. Закутуємо ємність теплим пледом, щоб компот охолов. Потім зберігаємо його в коморі.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Компоти