Для приготування дуже насиченого смаку желе з вишні без додавання желатину знадобиться соковижималка. Завдяки їй ми отримаємо справжній вишневий сік, який шляхом уварювання з цукром перетворимо в вишневе желе.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Готувати желе з вишні на зиму без желатину легко! Ягоди зібрати, прибрати гілочки, листочки. Відсортувати гнилі і биті ягоди. Вишню помити в декількох водах і викласти в сито або друшляк, щоб пішла зайва волога.

З вишні видалити кісточки і з допомогою соковижималки вичавити з неї увесь сік. Якщо такого агрегату немає в наявності, можна подрібнити вишню заглибним блендером до максимальної однорідності і кілька разів протерти через сито.

В отриманий сік всипати цукровий пісок. Довести вишневий сироп до кипіння, знизити вогонь до мінімального і варити до того моменту, поки маса не почне густіти. Обов’язково знімати піну і постійно скрупульозно заважати в процесі варіння.

Готовий продукт розлити по попередньо вимитим і простерилизованным банкам, закатати стерильними кришками. За міру охолодження желе буде ще більше густіти. Прибрати на зберігання в холодне і темне сухе місце.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Вишня на зиму Желе з вишні без кісточок Желе на зиму Повидло з вишні