Чорничне желе – унікальний продукт, який відрізняється не тільки вмістом великої кількості вітамінів, але і своєю здатністю зберігати свої смакові властивості протягом тривалого часу. У цьому легко переконатися, достатньо приготувати желе з чорниці за нашим рецептом, чітко дотримуючись покрокової інструкції.


Інгредієнти: на 2.8 л.

  • Чорниця – 3 кг
  • Цукор-пісок – 2,5 кг

Процес приготування:

Готувати желе з чорниці на зиму просто! Для початку необхідно ретельно перебрати ягоди. Потім слід акуратно промити.

Далі викладаємо чорницю в каструлю, засипаємо її цукром. Залишаємо році приблизно на дві години і чекаємо, поки вона пустить сік.

Потім відправляємо каструлю на вогонь, якщо ви побачили, що чорниця осіла, починайте акуратно помішувати вміст каструлі. Після того, як ягода закипить, чекаємо п’ять хвилин, а потім знімаємо її з вогню. Остуджуємо, потім знову відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і через п’ять хвилин знову знімаємо з вогню. Цю процедуру повторюємо ще один раз.

Після того, як желе охололо, його можна розкладати в чисті сухі банки і закрити кришками.

Найкраще таке желе зберігати в прохолодному темному місці.

Джем з чорниці Желе на зиму Чорниця на зиму