Щоб приготувати полуничне желе на зиму, можна не використовувати желатин. Є відмінна рослинна альтернатива – агар-агар. Желе чудово загусне і придбає красиву, щільну консистенцію. Таке желе ідеально підходить для прикраси і супроводу різних десертів і випічки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Агар-агар – 7 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати желе з полуниці без желатину на зиму. Полуницю добре моєму в прохолодній воді, чашолистки видаляємо. Промиті ягоди розсипаємо на чистому рушнику і даємо зайвої вологи після промивання обсохнути.

В чистий посуд для варіння покласти підготовлені ягоди і заглибним блендером перетворюємо їх в пюре. Можна залишити частину ягід не повністю подрібненими. У цьому випадку в желе будуть зустрічатися включення полуничної м’якоті. Це справа смаку і на застигання ніяк не впливає. В окремій ємності змішуємо агар-агар і воду. Відставляємо в сторону до моменту використання.

Полуничне пюре ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо пінку. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо до його розчинення. Варимо дві-три хвилини при помішуванні.

Потім додаємо замочений агар-агар, гарненько його ще раз перемішавши перед цим. Після додавання перемішуємо і варимо ще дві-три хвилини. Готово – можна знімати з плити.

Банки і кришки ретельно миємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю висохнути. У підготовлені банки розливаємо гаряче желе і закриваємо сухими кришками. Даємо консервації охолонути. Охолоджені банки з желе прибираємо в льох або холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Желе з полуниці Желе на зиму Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму