Дуже смачна заготівля з вишні. Консистенція – однорідна, досить густа, колір – яскравий і насичений смак – практично свіжої вишні, адже обходимося без довгого уварювання. Для такого рецепта знадобиться пектин – це натуральний загусник і забезпечить текстуру желе.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 – 900 гр.
  • Пектин – 20 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з вишні з пектином на зиму? Вишню перебираємо, дефектні примірники, гілочки та інший випадковий викидаємо сміття. Підготовлені ягоди покласти в друшляк ретельно промиваємо в проточній воді. З промитих ягід видаляємо кісточки. Підготовлену вишню поміщаємо в глибоку посуд.

Заглибним блендером подрібнюємо вишню до стану неоднорідного пюре. Переливаємо його в каструлю, додаємо цукровий пісок, залишивши кілька столових ложок для пектину, і ставимо на плиту. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо п’ятнадцять хвилин при помішуванні.

В окремій ємності змішуємо залишений цукровий пісок і пектин.

Висипаємо суміш в варення, добре перемішуємо і продовжуємо варіння ще п’ять-сім хвилин. Знімаємо пінку.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути.

В підготовлені банки розливаємо готове гаряче желе, закручуємо сухими кришками.

Банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо в такому положенні остигати.

Охолоджені банки ставимо в прохолодне темне місце на зберігання. Поки желе гаряче, воно рідке. Після повного охолодження воно стає густим: з ложки не стікає, а падає.

Смачного!

Варення з вишні з пектином Вишня на зиму Желе з вишні Желе з вишні без кісточок Желе на зиму