Смородина протирається з цукром, а малина через сито. Далі ягоди змішуються і варяться протягом 5 хвилин. Желе залишають до повного остигання, після чого розкладається по банкам і закочується.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Малина – 1500 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати желе-п’ятихвилинку з червоної смородини і малини на зиму? Перебираємо червону смородину з малиною і прибираємо всі зіпсовані ягоди, листя і гілочки. Ретельно промиваємо під проточною водою, після чого відкидаємо на друшляк і даємо постояти, поки не стече вся зайва рідина.

Ягоди малини протираємо через дрібне ситце, щоб позбутися від кісточок і отримати однорідну масу.

червоній смородині додаємо цукровий пісок і все ретельно перетираємо.

Відправляємо ємність зі смородиною на вогонь і доводимо все до кипіння. Далі додаємо перетерту малину, добре перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин.

Знімаємо готове желе з плити і залишаємо до повного охолодження. У цей час ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним остиглу ягідну масу і закатуємо стерильними кришками. Відправляємо на зберігання в льох або інше темне і прохолодне місце. Дістаємо желе взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм, свіжим білим хлібом або випічкою. Приємного апетиту!

Варення з малини п'ятихвилинка Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини п'ятихвилинка на зиму Желе на зиму