Вишневе желе з желатином можна приготувати як для швидкого десерту, так і закатати його в банку на зиму. Корисний та смачний десерт з вишні припаде до смаку і дітям, і дорослим людям. Зробити заготовку можна як зі свіжою, так і з мороженої вишні – значить, рецепт доступний круглий рік.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 3 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий – 70 гр.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати желе з вишні з желатином? Промиту вишню звільніть від кісточок або візьміть заморожену вишню і розморозьте її.
Вишні повинно бути рівно стільки, щоб повністю заповнити ягодами трилітрову банку.
Желатин розведіть в половині літра очищеної або кип’яченої води. Його потрібно залишити для набухання на деякий час.
Вишню відправте в каструлю, всипте цукровий пісок і почніть варити на помірному вогні.
Після того, як вишня в каструлі закипить, проваріть її близько п’яти міну. Паралельно прогрійте желатин, щоб всі гранули повністю розчинилися. Влийте желатин до вишні, добре перемішайте і вимкніть вогонь.
Желе з вишні розподіліть по літровим або полулитровым стерильним банках, які потрібно заздалегідь стерилізувати, а потім закрутіть банки кришками і залиште заготівлю остигати. Зберігати желе можна в холодильнику, в льосі або іншому прохолодному темному місці.
Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Вишневе варення без кісточок з желатином Вишня на зиму Желе з вишні Повидло з вишні