Вишня відмінно поєднується з різними зігріваючими спеціями начебто шафрану, гвоздики, кориці. Кориця пом’якшує у компоті різкий смак вишні і надає йому неповторний аромат.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 350 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з вишні з корицею? Вишню перебрати, добре промити в ситі або друшляку.

Розкласти ягоди по банкам. Всипати корицю. Воду довести до кипіння і залити банки до горлечка. Залишити на 10 хв

Злити з вишні воду назад в каструлю, ягоди залишити в банках. Влити в компот ще 100 мл води, щоб доповнити выкипевшую. Довести до кипіння і всипати цукор. Довести до кипени знову, помішуючи. Коли цукор розчиниться, сироп можна заливати назад у банки.

Закатати банки з вишневим компотом стерильними кришками. Тару перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і залишити остигати на 12-18 годин.

Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти