За традицією будь-жульєн запікається в духовій шафі відразу ж в порційних ємностях, щоб не порушувалася цілісність рум’яної сирної скоринки, під якою ховаються грибочки або м’ясо в соусі бешамель. А ось у Франції жульєном називають зовсім не таку ароматну запеканочку, а спосіб нарізки молодих овочів – тонкою соломкою або тоненькими кільцями, завдяки якому будь-овочеве страву доводять до готовності дуже швидко. А сьогодні ми приготуємо дуже ніжний і апетитний жульєн з жирними вершками, куркою і грибами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати жульєн з куркою, грибами та вершками в духовці, курячу грудку заздалегідь відваріть в бульйоні до готовності, додавши сіль і спеції, а також ароматні коріння для смаку. На це у вас піде не більше 25 хвилин після того, як грудка закипить.

Очищений цибулю наріжте дрібними кубиками або соломкою, потім обсмажте на олії до прозорого вигляду.

Дрібними пластинками або ж кубиками печериці наріжте, додайте їх до цибулі і підсмажте пару хвилин всі разом, потім підсолити за смаком.

Введіть в сковорідку борошно, розмішайте, щоб не було грудок. Посмажте все разом ще пару хвилин, помішуючи, щоб мука придбала карамельний колір.

В сковорідку, додайте вершки густі, можна купити спеціальні вершки для соусу. На повільному вогні близько 5 хвилин варіть гриби у вершках, щоб соус загус. Соус з грибами приправте сіллю і спеціями за смаком.

Куряче філе розберіть руками на волокна або ж наріжте кубиками (філе можна не відварювати, а обсмажити сирим, нарізавши дуже дрібно, а потім загасивши його разом з грибами в соусі).

М’ясо з’єднати з грибним соусом в сковороді. Розкладіть жульєн по кокотницях.

Товстим шаром тертого сиру присипте кожну кокотницу зверху. Запікайте жульєн в духовці, нагрітій до 180-200 градусів 15 хвилин або ж під грилем, поки сир не перетвориться на красиву, рум’яну скоринку. Для цієї ж мети можна використати і мікрохвильову піч з функцією «Гриль». Рум’яний жульєн подається до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Жульєн в горщиках з куркою і грибами Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з печериць