У продовження теми про жульене пропонуємо вам варіант сімейного жульєна, запеченого у великій формі на всю сім’ю. Приголомшливе поєднання обсмажених печериць і цибулі з ніжним курячим філе, запечених в сметанно-вершковому соусі під рум’яної сирної скоринкою. Жульєн, приготований за нашим рецептом, стане відмінним варіантом гарячого страви для сімейного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 270 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Сметана 26% – 120 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Сир Пармезан – 170 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці, куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо на обробну дошку.

філе Нарізаємо тонкими смужками, посипаємо сіллю і перцем, і залишаємо на 15-20 хвилин промаринуватися.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Викладаємо цибулю на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.

Гриби промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо обсохнути від води.

Потім знімаємо зверху шкірку і нарізаємо їх тонкими скибочками.

Викладаємо нарізані гриби в сковороду до цибулі і обсмажуємо до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Потім в чисту сковороду з рослинною олією викладаємо куряче філе і обсмажуємо його 12-15 хвилин на середньому вогні до готовності.

Після чого викладаємо в сковороду до грибів і цибулі, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 3-4 хвилини.

Гриби з куркою і луком посипаємо борошном, перемішуємо, обсмажуємо 1-2 хвилини, після чого вводимо вершки і сметану. Всі інгредієнти перемішуємо, солимо і перчимо і тушкуємо на повільному вогні кілька хвилин, поки соус не загусне.

Жульєн викладаємо у форму для запікання, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і ставимо запікатися в духовку при температурі 180 градусів на 25-30 хвилин.

Готовий жульєн виймаємо з духовки, посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Жульєн в горщиках Жульєн в горщиках з куркою і грибами Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою Жульєн з куркою, грибами і сметаною Жульєн з сметаною