Жульєн – відоме блюдо французької кухні, завоювали мільйони сердець по всьому світу. Незвичайний смачний жульєн можна приготувати з морепродуктів, спеціально для тих, хто любить середземноморську кухню і ніжні поєднання морських продуктів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Морський коктейль – 1 пакет
  • Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки – 500 мл
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування жульєна з морепродуктів. Морський коктейль в замороженому вигляді відправте в киплячу підсолену воду, швидко обсмажте в оливковій олії, щоб морепродукти не стали нагадувати гуму і не переварилися. Викладіть їх в кокотниці або одну форму для готування.

Для приготування соусу бешамель обсмажте на сухій сковороді борошно, часто перевертаючи і перемішуючи її.

Додайте до борошна вершкове масло.

Перемішуйте інгредієнти до тих ор, поки масло повністю не розтане і не з’єднається з борошном.

Поступово вливайте в соус вершки, перемішуючи його. Додайте перець, сіль, мускатний горіх – так соус стане більш ароматним і смачним.

Вміст форми для запікання акуратно залийте гарячим соусом.

На тертці натріть сир, посипте їм блюдо і відправте жульєн в духовку при 200 градусах.

Готовий жульєн з рум’яною скоринкою дістаньте з духовки і відразу подавайте до столу!

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн без грибів