Варіантів приготування жульєна дуже багато, однак, практично всі вони в основі містять курку, гриби, цибулю і сир. Соус, як правило, складається з вершків або сметани, а сам жульєн запікається під сирною скоринкою. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам класичний рецепт приготування жульєна з соусом на основі сметани. Запікати жульєн в духовій шафі ми рекомендуємо безпосередньо перед подачею, щоб насолодитися його приголомшливою консистенцією.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана 26% – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати класичний жульєн з куркою, грибами і сметаною в духовці. Куряче філе промиваємо під проточною водою, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і відварюємо до готовності. Потім філе виймаємо з каструлі на тарілку і даємо йому охолонути. Після чого філе нарізаємо дрібними кубиками.

Гриби промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо обсохнути від води. Потім гриби нарізаємо тонкими скибочками.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо тонкими скибочками.

В гарячу сковороду з олією викладаємо гриби і обсмажуємо до повного випаровування рідини. На іншій сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Потім в сковороді з’єднуємо гриби, цибулю і куряче філе, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини. Потім в жульєн додаємо сіль і перець, сметану, перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою на повільному вогні близько 10 хвилин.

В кокотниці викладаємо жульєн, посипаємо його натертим на дрібній тертці сиром і ставимо в духовку випікатися при 180 градусах 10-15 хвилин. Готовий жульєн виймаємо їх духової шафи і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн в горщиках Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з сметаною