В каструлю поміщаються промиті ягоди, подрібнений імбир, цукор і все вариться до закипання. Далі соус подрібнюється блендером, остуджується і подається до столу з м’ясними стравами. Він виходить дуже смачним з яскравим присмаком імбиру.


Інгредієнти: на 30 порц.

  • Брусниця – 1 кг
  • Журавлина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Корінь імбиру – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати журавлино-брусничний соус до м’яса легко! Для початку перебираємо ягоди журавлини і брусниці. Перекладаємо їх на друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою. Даємо якийсь час постояти, щоб стекла вся зайва рідина.

Імбир також промиваємо, чистимо за допомогою овочечистки і дрібно подрібнюємо за допомогою ножа або натираємо на дрібній тертці.

В підходящу каструлю відправляємо промиті ягоди брусниці і журавлини, подрібнений імбир, цукровий пісок і все добре перемішуємо.

Ставимо каструлю на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин і знімаємо з вогню.

Пробиваємо отриманий соус з допомогою блендера або протираємо через сито. Залишаємо до повного охолодження, розкладаємо по порційним ємкостей і подаємо до столу з м’ясними стравами і свіжими овочами. Особливо добре цей соус поєднується з яловичиною. Приємного апетиту!

Новости